logo-mini

O nama – KENDA

Tvrtka Kenda vodeća je veletrgovina namještaja u Hrvatskoj koje, uz uvoz namještaja iz cijele Europe, uspješno i izvozi namještaj domaćih proizvođača na zahtjevno zapadnoeuropsko tržište.

Zadovoljavajući potrebe hrvatskih kupaca tvrtka Kenda d.o.o. opskrbljuje 60-tak salona namještaja širom Hrvatske.

Posredstvom ili direktnom suradnjom s hrvatskim proizvođačima izvoze se drvene stolice i stolovi te kutne sjedeće garniture proizvedene od domaćih vrsta drva. Pored toga radi se i na proširenju asortimana na blagovaoničke komplete kao i sav ostali asortiman hrvatskih proizvođača.

Izvozi se na tržišta Švicarske, Austrije, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Češke, Srbije i BiH, a pojačane su aktivnosti na tržištima Engleske, Nizozemske, Belgije kao i zemljama Skandinavije.

KENDA

KENDA

Distributivni centar namještaja

Tvrtka Kenda u izvoznom segmentu koordinira razvojem novih proizvoda kao i njihovom prezentacijom na sajmovima u Europi. Cilj ovog izvoznog segmenta je povećati prodaju namještaja proizvedenog u Hrvatskoj te nastaviti tradiciju Hrvatske drvne industrije zauzimajući svoju poziciju na Europskom tržištu.

U Zaprešiću je 9. rujna 2004. službeno otvoren distributivni centar namještaja Kenda d.o.o. poslovni objekt površine 15 000 m2, a namjena mu je poticanje izvoza namještaja i njegove distribucije u Hrvatskoj. Novi distributivni centar tvrtke Kenda zapošljava 50 ljudi i osposobljen je za opskrbljivanje namještajem cjelokupnog hrvatskog tržišta, ali i šireg tržišta regije.

Osim velikog kapaciteta i odlične ekipiranosti, najveća korist od distributivnog centra jest njegova funkcija sabirnog skladišta proizvoda domaćih proizvođača koji će se plasirati i na zapadno i srednjoeuropsko tržište.

Osnovano 1990. godine, Kenda d.o.o. je danas jedno od vodećih društava u Hrvatskoj u domeni izvoza, uvoza i veleprodaje namještaja. Tvrtka je sastavni dio korporacije IMS, renomiranog europskog proizvođača namještaja. Odlike namještaja koje Kenda prodaje potvrđene su u zemljama zapadne Europe i zadovoljavaju sve standarde, na zadovoljstvo kupaca.