Neki od nas konačno su napustili 8-16 način rada, točnije napustili smo položaj zaposlenika i možda se odlučili na otvaranje vlastite tvrtke. Kad netko pokrene vlastitu tvrtku, to za sobom nosi mnoge prednosti, a jedna od njih je fleksibilno radno vrijeme (budući da ste vlasnik) i neograničen potencijal prihoda.

No, otvaranje tvrtke može biti prilično teško ako niste jako dobar vođa ili se možda ne osjećate dovoljno dobrim. U ovom ćemo članku navesti nekoliko savjeta o tome kako postati bolji vođa u svom poslovanju.

1. Razmislite o angažiranju savjetnika

Postoje neke ekonomske situacije u kojima morate zaposliti financijskog savjetnika, a možda ćete trebati i neku drugu vrstu savjetnika za neke druge probleme. Kao vođa svog poslovanja, postoje trenuci u kojima morate održati prezentaciju kako biste potaknuli investitora u ulaganja, ali to nije nimalo lak zadatak kada ste nervozni ili nemate iskustva u predstavljanju vlastite tvrtke.

Financijski savjetnik
U neki ekonomski situaciji dobro je zaposliti financijskog savjetnika.

Razmislite stoga o angažiranju savjetnika, jer vam oni mogu pomoći u pripremi prezentacije, govoreći vam što poboljšati i/ili dodati, te što može biti vrlo korisno tijekom same prezentacije.

2. Naučite nešto novo

Bez obzira na to koliko godina imate i koja je vaša pozicija, nikada nije kasno za naučiti nešto novo, a u poslu to uvijek dobro dođe. Na tržištu se trendovi svakodnevno mijenjaju, a poznavanje puno stvari pomoći će vam da razmišljate fleksibilno. Da i ne spominjemo da sa znanjem koje imate uvijek možete podučavati svoje podređene ili svoje zaposlenike, što će i njih učiniti upućenijima i stručnijima.

3. Uspostavite poslovne veze

Bez obzira na to koliko ste sramežljivi ili introvertirani, morate naučiti uspostavljati poslovne veze. Time ćete prošiti veze ljudi koje poznajete, što će povećati šanse za mnoge stvari.

Imati puno veza omogućit će vam razmjenu ideja, primanje povratnih informacija, osnivanje zajedničkih ulaganja, dogovaranje zajedničkog rada i još mnogo toga, zato poradite na svojim govorničkim vještinama i pobrinite se da upoznate što je moguće više ljudi.

Komentari su zatvoreni.