Jedan od prvih uređaja za automatizaciju doma koji se pojavio na tržištu bio je robotski usisavač. Od originalnog se modela mnogo toga promijenilo, no ideja je ista – radi se o usisavaču koji radi sam i niste mu potrebni Vi.

Jedino što se od Vas očekuje jest da mu olakšate čišćenje i pospremite prije nego što ga uključite te da odaberete jednu od opcija usisavanja koja Vam paše. Budući da su mnoga kućanstva odlučila zadržati klasične usisavače, navest ćemo 5 najvećih prednosti robotskih usisavača u odnosu na standardne.

1. Čišćenje po rasporedu

Mnoge je robotske usisavače moguće programirati tako da čiste redovito, svakih par dana ili koliko god Vam često odgovara što je vrlo korisno ako odlazite na putovanje ili niste puno kod kuće, a navečer se želite vratiti u čist dom.

2. „Sam sebi dovoljan“

Zaboravite na saginjanje i bol u vratu od dugog usisavanja. Robotski su usisavači sami sebi dovoljni, a s obzirom na to da su manji od klasičnih usisavača, ne morate ih spremati u posebne odvojene prostorije već mogu stajati ispod neke komode i početi s čišćenjem čim treba.

3. Doseg

Robotski usisavači najčešće su okrugli i spljošteni što znači da se mogu zavući ispod svake fotelje, ormara ili kreveta bez da Vi klečite na podu ili udarate glavom o stol. Ovakvi će usisavači puno lakše doći do teško dohvatljivih površina, a Vi nećete morati raditi planove za veliko čišćenje već će to netko obaviti umjesto Vas.

4. Wifi povezivanje

Mnogi noviji robotski usisavači imaju mogućnost Wifi povezivanja pa ako koristite neki od aparata za „pametno kućanstvo“ moguće je preko njih upravljati usisavačem, na primjer možete glasovno dati naredbu i on će krenuti čistiti bez da ga fizički pokrenete.

Dugo osisavanje
Koristite robotski usisavač kako biste spriječili bol u vratu uzrokovanu normalnim usisavačem.

Osim toga, postoje aplikacije za pametne telefone preko kojih možete uključiti usisavač čak i kad niste kod kuće što je odlično u slučaju nenajavljenih gostiju ili ako jednostavno želite da kuća bude čista prije nego se vratite.

5. Čisti tekućine

Mnogi robotski usisavači služe i za brisanje tekućine s poda pa Vam opet štede vrijeme i leđa jer ne morate puniti teške kante vodom i deterdžentom te ručno brisati pod.

6. Inteligencija

Neki uređaji imaju mogućnost skeniranja sobe kako bi  odredili koji je najbolji put i način čišćenja što je vrlo korisno.

Unatoč svim navedenim prednostima, važno je uzeti u obzir cijenu robotskih usisavača koja je najčešće veća u odnosu na klasične, ali ako Vam to budžet dopušta, ovo je dugoročno vrlo isplativ alat za čišćenje. Osim toga, mnogi ljudi zadrže svoj stari usisavač uz novi robotski jer su neka mjesta možda ipak dohvatljivija klasičnim zahvaljujući dugoj cijevi.

Za kraj, najveća prednost robotskih usisavača zapravo je količina vremena koje ćete uštedjeti i iskoristiti u bolje svrhe. Koliko puta ste odgađali usisavanje samo zbog toga koliko vremena oduzima, pogotovo ako imate malo veći stan? S robotskim usisavačima ne morate se brinuti o takvim stvarima – ako uložite u napredniji uređaj, praktički će sve odlučiti umjesto Vas, a na Vama je samo da uživate u čistom domu.

Komentari su zatvoreni.